hybride auto

Opel Astra EcoFLEX

opel De Astra EcoFLEX is onderdeel van Opel EcoFLEX-programma met dieselmotoren met lage CO2-uitstoot. Deze nieuwe Astra is een microhybride auto en heeft dus geen elektrische aandrijving. Door een vernieuwde toegepaste technologie heeft de auto meer power maar wel een 10% lager brandstof- verbruik en een lagere CO-2 emissie. Ook is de auto mechanisch en aerodynamisch sterk verbeterd.

Uitrusting Opel Corsa EcoFLEX

opel astra  micro hybrid cars De Astra EcoFLEX heeft dezelfde 1.3 CDTI turbodieselmotor als in de Corsa EcoFLEX met een vijftraps handgeschakelde transmissie. Het vermogen bedraagt 95 pk (70kWh) en de trekkracht tussen 1.750 en 3.250 tpm iks 190Nm. De auto heeft een reeks mechanische en aerodynamische verbeteringen t.o.v. het vorige model. Waarschijnlijk zal de auto medio 2010 al met start/stop-systeem worden geleverd.

Prestaties Opel Corsa EcoFLEX

De nieuwe 1.3 CDTI ecoFLEX motore heeft een gecombineerd brandstofverbruik van 4,1 liter per 100 km. De topsnelheid bedraagt 175 km/h en de acceleratie van 0–100 km/h is 14.5 sec. De CO2-uitstoot bedraagt slechts 109 g/km.

Financiële aspecten Opel Corsa EcoFLEX

De auto wordt alleen geleverd in een vijf-deurs versie, in 4 uitrustingsniveaus: Selection, Edition, Cosmo en Sport. De startprijs is EUR 23.495 en dat is naar onze mening aan de dure kant. Aanmerkelijk duurder dan in onze buurlanden België en Duitsland.