hybride auto

Opel Corsa EcoFLEX


opel ecoflex Net als Volkswagen voert ook Opel het beleid dat brandstofbesparing en vermindering van CO2 emissie gerealiseerd naast de hybdride auto ook geraliseerd kan worden door optimalisering van de traditionele motoren d.m.v. van de EcoFLEX technologie bij de dieselmotoren.
De Opel Corsa EcoFLEX is een microhybride auto, heeft dus geen elektrische aandrijving maar heeft wel een start/stop systeem waardoor de auto minder brandstof verbruikt en dus een lagere CO2-emissie-cijfer heeft.

Uitrusting Opel Corsa EcoFLEX

opel ampera  micro hybrid cars De Corsa EcoFLEX heeft een 1.3 CDTI turbodieselmotor, goed voor 95 pk en 190 Nm trekkracht. De Corsa EcoFLEX heeft nu een vernieuwde versnellingsbak met langere eindoverbrengingen. Bovendien ligt de auto iets lager en de aerodynamica verder verder aangepast. De standaard 14-inch stalen wielen hebben een lagere rolweerstand. De Corsa Ecoflex 2010 wordt met het start/stop-systeem uitgevoerd.

Prestaties Opel Corsa EcoFLEX

De 1.3 CDTI motor levert een vermogen van 95 pk (70 kWh). De topsnelheid bedraagt 177 km per uur en de acceleratie van 0-100km per uur gaat in 12.3 seconden Het brandstofverbruik bedraagt slechts 3.1 liter per 100km op de snelweg. Het gemiddeld verbruik bedraagt 1 liter per 28km. De CO-2 emissie bedraagt 95g/km.

Financiële aspecten Opel Corsa EcoFLEX

De nieuwe Corsa EcoFLEX 2010 wordt geleverd met een start/stop-systeem. Daardoor is de auto nu vrijgesteld van BPM en wegenbelasting. De Corsa Ecflex is leverbaar in drie uitrustingsniveau’s geleverd: Selection "lll" Edition en Cosmo. De vanafprijs is EUR 14.595. Voor de Corsa EcoFlex geldt de A-label hetgeen overeenkomt met een bijtelling van slechts 14% voor leaserijders.