hybride auto

Peugeot RCZ hybrid4

Peugeot RCZ hybrid4
peugeot Op de IAA autobeurs 2009 van Frankfurt presenteerde Peugeot de RCZ Hybrid4, vooralsnog een studiemodel. Bij het ontwerp is gekozen voor een parallelle structuur : aandrijving door de verbrandingsmotor of door de elektromotor of door beide motoren tegelijk. De verbandingsmotor drijft de voorwielen aan en de elektromotor, geplaatst is tussen de achterwielen zorgt voor de aandrijving op de achterwielen. Op alleen elektrische energie kan slechts een kleine afstand (4.5 km) worden gereden. Wanneer de hybride versie verschijnt is nog niet duidelijk.

Uitrusting Peugeot RCZ hybrid4

peugeot hybridcars De Peugeot RCZ Hybrid4 heeft een 2.0 HDiF -dieselmotor met een vermogen van 163 pk en een elektromotor van 37 pk. De accu met Ni-MH batterijen is weggewerkt onder het reservewiel. Op de elektromotor kan maximaal 4.5 km zelfstandig gereden worden met een max.snelheid van 50 km/u voordat de verbrandingsmotor auomatisch wordt opgestart.

Prestaties Peugeot RCZ hybrid4

De prestaties van de RCZ Hybrid4 zijn indrukwekkend. De acceleratie van 0-100 km/h is 8,5 seconden en de topsnelheid is 209 km/u. Het gemiddeld brandstofverbruik volgens de fabriek is 3,7 l/100 km met een CO2-uitstoot van 95 gr/km.

Financiƫle aspecten Peugeot RCZ hybrid4

Er is nog geen aanwijzing wat de vanafprijs voor de Peugeot RCZ hybrid4 gaat worden.